Posted on Leave a comment

Tentoonstelling Design in Het Derde Rijk

22 September ben ik naar het design museum in Den Bosch gegaan. Daar is momenteel een tentoonstelling over design in het derde rijk.
Toen we binnen kwamen moesten we eerst een film bekijken. De film vertelde kort iets over de tijdlijn en grote gebeurtenissen tijdens het derde rijk.
Na deze film gingen we de tentoonstellingshal binnen. Daar begon het met een kort verhaaltje over hoe het begon in 1919. Daarbij ook wat uitleg over nazisme. Daarna kwamen we bij een vitrine met schoolboeken. Het ging erover hoe het nazisme op school werd doorgevoerd. Maar ook hoe het in het dagelijks leven steeds meer naar voren kwam.
Het middenstuk van de tentoonstelling ging veel over Hitler in deze periode. Over de verschillende dingen die hij heeft ontworpen. Maar ook hoe ze het logo voor de partij hadden gevonden.
Het laatste stuk van de tentoonstelling ging over de 2e wereld oorlog. Maar ook hoe in het begin de Duitsers een betaalbare auto was beloofd die er niet kwam zoals ze hadden verwacht.
De tentoonstelling was heel erg gebaseerd op feiten. In dit geval is het goed dat er niet veel meningen in voor kwamen. Het is een gevoelig onderwerp bij veel mensen.
Ik was wel nog hier en daar benieuwd hoe de gewone Duitse burger het heeft ervaren. Maar ook hoe andere burgers van andere landen het zagen gebeuren. Maar ik blijf wel bij mijn standpunt dat het goed is dat er niet te veel meningen in de tentoonstelling werd verteld.
De tentoonstelling was wel netjes verzorgd. Er mochten geen foto’s gemaakt worden.
Zeker een aanrader om heen te gaan nu het er nog is.
De tentoonstelling loopt tot 19 januari 2020
Let wel op dat je van te voren tickets moet bestellen.

Leave a Reply